Το Μουσείο Επαγγελμάτων Αμφίκλειας φιλοξενεί πολύτιμα αντικείμενα κληρονομιάς που με προσπάθεια συνέλλεξαν και διαφύλαξαν με την βοήθεια των κατοίκων της Αμφίκλειας, τα μέλη του Λαογραφικού-Χορευτικού Συλλόγου “Η Δαδιώτικη Εστία”.

Μεταξύ των εκθεμάτων μπορεί κανείς να βρει άριστα διατηρημένα τα σύνεργα για κάποιους από τους πιο χαρακτηριστικούς επαγγελματίες παλαιότερων εποχών, όπως ο πεταλωτής (Αλμπάνης), ο Επισαγματοποιός (Σαμαρτζής ή Σαμαράς), η Υφάντρα και ο Υφαντουργός, ο κουρέας (μπαρμπέρης) αλλά και μεμονωμένα αντικείμενα καθημερινότητας, που ενώ σήμερα δε λείπουν από κανένα σπίτι, τότε αποτελούσαν σκεύη ειδικής χρήσης απο τους επαγγελματίες που τα κατείχαν ή είδη μεγάλης αξίας για τους κατόχους τους όπως η μηχανή παγωτού, το ραδιόφωνο το σίδερο με το κάρβουνο για τα πουκάμισα, το χαβάνι του καπνού.

To Mουσείο Ψωμιού και Αρτοπαρασκευασμάτων θα παραμείνει κλειστό λόγω προγραμματισμένων εργασιών ανακαίνησης του Πολιτιστικού Κέντρου! Θα ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία του!